Image module

Informatie en

veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen gesorteerd op verschillende onderwerpen. Over Bridge to Liberation -screen experience- en de officiële Airborne herdenking.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur ons dan je vraag via het contactformulier!

Image module

Informatie en

veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen gesorteerd op verschillende onderwerpen. Over Bridge to Liberation -screen experience- en de officiële Airborne herdenking.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur ons dan je vraag via het contactformulier!

Slag om Arnhem

Lees hier meer over de Slag om Arnhem.

We herdenken op 20 september met de herdenking in aanwezigheid van de veteranen en Bridge to Liberation en op 24 september tijdens de evacuatieherdenking met elkaar de offers die in Arnhem zijn gebracht voor de vrijheid in Nederland en Europa. We herdenken de Slag die de stad totaal verwoestte, de slachtoffers die vielen onder militairen en inwoners en de grootscheepse evacuatie.

De Airborne Region is een initiatief van de vier Airborne Gemeenten; Arnhem, Renkum, Ede en Overbetuwe. We herdenken, beseffen en beleven samen en vertellen het gezamenlijke verhaal van de SLag om Arnhem. Het gaat over de gebeurtenissen uit september 1944, maar ook over de impact die de geschiedenis vandaag de dag nog heeft.

De Airborne Region biedt een bijzonder uitgebreid en gevarieerd programma. Kijk op www.airborne-region.nl voor het programma en meer informatie.

Herdenkingsavond in Arnhem

De herdenkingsavond is op vrijdag 18 september 2020.

Het gehele programma wordt eind augustus bekend gemaakt. Uiteraard kijken we om 20.30 uur naar Bridge to Liberation -screen experience-.

Eind augustus/begin september zal er meer informatie beschikbaar zijn.

Bridge to Liberation

Normaal is er bij de John Frostbrug — de voormalige Rijnbrug, die een brug te ver bleek — op de derde vrijdag van september een spectaculaire beleving met dans, muziek en vuurwerk waarin persoonlijke verhalen over de impact van oorlog en de waarde van vrijheid centraal staan.

Ook in 2021 wordt Nederland als onderdeel van de wereld nog steeds beheerst door de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus, maar wel blijft gedenken, eren en vieren. Op vrijdag 17 september 2021 om 20.30, beleef je Bridge to Liberation ‘on screen’.

De uitzending begint om 20.30 op televisie of livestream.

Bridge to Liberation is altijd gratis toegankelijk. Kijken naar de uitzending is dat natuurlijk ook!

Al zittend op een voor jou fijne plek met scherm in de hand, op schoot, op tafel of op televisie.

Voor de achtse editie van Bridge to Liberation brengen diverse artiesten het verhaal met hun eigen emoties over aan het publiek. De artiesten worden in de zomer bekend gemaakt.

Kijken naar Bridge to Liberation -screen experience-

Je kijkt naar Bridge to Liberation -screen experience- op telvisie of een ander apparaat (mobiele telefoon, tablet, laptop, computer).

Televisie: Bridge to Liberation wordt uitgezonden op Omroep Gelderland. Kijk hier op welke kanalen je Omroep Gelderland kunt vinden: https://www.omroepgelderland.nl/kanaalwijzer

Ander apparaat: Bridge to Liberation wordt ook uitgezonden via een Livestream. De livestream vind je op deze website of op de website van Omroep Gelderland. De definitieve links vind je hier in september.

Omroep Gelderland kan vanuit heel Nederland worden bekeken op alle televisies die aangesloten zijn  op Digitale TV, zoals onder andere Ziggo, KPN en UPC. Kijk voor een overzicht van alle kanalen op deze webpagina:   https://www.omroepgelderland.nl/kanaalwijzer

Je kunt de Livestream bekijken op deze website, via de website van Omroep Gelderland en via de social media kanalen. Zodra de exacte links bekend zijn worden ze hier geplaatst.