Image module

Ben Saunders

Op 15 februari 2003 nam Saunders met zijn broer Dean Saunders deel aan het Nationaal Songfestival. Ze traden in de derde voorronde op onder de naam “Brothers” met het nummer Stand as one. Het leverde de broers niet de gewenste doorbraak op, want met slechts 10 punten van de vakjury eindigden ze als zevende van de acht deelnemers. Van de televoters kreeg het duo 3% van de stemmen: het minste van die avond. Het voornaamste kritiekpunt van de vakjury was dat de stoere kleding van de jongens niet bij het gevoelige liedje paste. Hoewel het totaaloordeel van de jury negatief uitviel, merkte jurylid Stanley Burleson wel op dat ze goed konden zingen.

Tijdens de eerste ronde van talentenjacht The voice of Holland zong Saunders het nummer Use Somebody (oorspronkelijk van Kings of Leon), waarmee hij direct alle vijf juryleden overtuigde. Later zong hij Drops of Jupiter (Tell Me) (oorspronkelijk van Train). In de eerste liveshow zong Saunders het nummer I’m in love with a girl van Gavin DeGraw en bereikte hiermee de 19de positie in de Single Top 100. In de derde liveshow zong Saunders If you don’t know me by now (origineel van Harold Melvin and the Blue Notes). In de vijfde liveshow zong hij When a man loves a woman (origineel van Percy Sledge). De eerste van deze singles stond in week 48 van 2010 op nummer 1 in de Single Top 100. Twee weken later stond When a man loves a woman al op nummer 1. De week ertussen stond Adele een week bovenaan. Nooit eerder scoorde een Nederlandse artiest in zo’n korte tijd 3 nummer 1-hits. Saunders is ook te zien in de bioscoopfilm Zombibi (2012).

In 2014 deed hij mee met het zesde seizoen van de De beste zangers van Nederland.  Op 29 maart 2018 speelde Saunders als Barabbas in The Passion in Amsterdam-Zuidoost.

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}