Image module

Ben Saunders

Eind jaren ’90 verscheen Ben voor het eerst op TV, samen met zijn broer Dean. Ze werden gevolgd in de documentaire Life Is Like A Box Of Chocolates, waarin ze op 15- en 17-jarige leeftijd onder de naam Daddy’s Wish als aanstormend talent meededen aan talentenjachten. Twee jaar later deden Ben en Dean mee aan het RTL 4-programma Alles Voor De Band: Follow That Dream, waarna zij deel uitmaakten van de popgroep Follow That Dream en de 25ste plaats behaalden in de Top 40. Nadat deze groep uit elkaar viel, verschenen de twee broers in 2003 onder de naam Brothers bij het Nationaal Songfestival, waar ze minder succes boekten dan gehoopt en op plaats 7 van de 8 eindigden.

Na een stilte van 8 jaar kwam daar in 2011 het eerste seizoen van The Voice Of Holland, wat meteen vanaf de eerste aflevering razend populair werd. Ben Saunders deed deze keer in zijn eentje mee aan de talentenshow en blies het publiek en de vijfkoppige jury compleet omver met zijn versie van Use Somebody, origineel van Kings of Leon. Na meerdere successen in het programma, zong Ben het nummer I’m In Love With A Girl van Gavin DeGraw, waarmee hij op de 19e positie terecht kwam in de Single Top 100. In de derde liveshow zong Saunders If You Don’t Know Me Be Now, waarmee hij in de Single Top 100 zelfs op nummer 1 kwam. Dit was de eerste keer op nummer 1, maar niet de laatste; Ben zong in de vijfde liveshow het nummer When A Man Loves A Woman en haalde ook hiermee een nummer 1 single in de Single Top 100. Nog nooit eerder lukte het een Nederlandse artiest om in zo een korte tijd twee nummer 1-hits te scoren.
Ben Saunders won het eerste seizoen van The Voice Of Holland en behaalde in de jaren erna meerdere successen met grote optredens, een rol als zichzelf in de film Zombibi (2012) en twee albums; You Thought You Knew Me By Now (2011) en Heart & Soul (2012).

In 2014 was Ben Saunders te zien in het zesde seizoen van De Beste Zangers Van Nederland, maar kort daarna verdween hij uit de schijnwerpers wegens persoonlijke redenen. Ben had tijd nodig om zichzelf terug te vinden en gooide zijn telefoon met al zijn contacten weg. Vier jaar later, in 2018, was Saunders te zien als Barabbas tijdens The Passion en bracht hij samen met Shary-An een nieuwe single uit genaamd The Kid.

Sinds het begin van de pandemie rondom Covid-19 kreeg Ben weer tijd en ruimte om nieuwe muziek te schrijven. Dit deed hij met hulp van Maik IJpelaar en Marlon Pichel en al snel lag er een stapel nieuwe demo’s. Saunders heeft sindsdien een nieuwe vaste band, waarmee hij sinds 2020 nieuwe muziek opneemt en uitbrengt. De eerste van deze nieuwe singles is My Gipsy Girl, een ode aan zijn partner Janita. Deze single werd opgepikt door RTL Boulevard, waar de eerste beelden van de videoclip getoond werden en door 100% NL, waar hij een dag voor de officiële releasedatum voor het eerst ten gehore werd gebracht. Op de releasedatum was er veel interesse rondom de nieuwe muziek van Saunders: My Gipsy Girl belandde in verschillende Spotify playlists, waaronder New Music Friday en Eetclub! en werd gepresenteerd met live optredens door Saunders en zijn nieuwe band bij Giel Beelen op Radio 2, De 5 Uurshow op SBS6 en bij Stephan’s Pianobar op Qmusic met Stephan Bouwman. Met deze single wist heel Nederland het dus meteen: Ben Saunders is terug en beter dan ooit.

Dit viel ook Christon Kloosterboer op, die bezig was met zijn nieuwe televisieprogramma De Troubadours. Saunders werd gevraagd om deel te nemen aan dit project, waarna hij samen met Kloosterboer zijn eerste Nederlandstalige single schreef en uitbracht, genaamd Geen Brug Te Ver. Deze single is een eerbetoon aan de gevallenen, de veteranen en De Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog. ,,Arnhem en Airborne zijn heel belangrijk voor mij. Nu kan ik eindelijk iets terugdoen”, zegt Saunders hierover. Geen Brug Te Ver belandde ook in verschillende Spotify playlists, waaronder Je Moerstaal.

Ben Saunders heeft zijn wilde haren ingeruild voor een stabiel gezinsleven vol positiviteit, maar de drive om muziek te maken is weer helemaal terug en hij kan niet wachten om dit aan iedereen te laten zien. Ladies and gentlemen, please welcome to the stage; the original Voice of Holland!

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}