• nl

Persbericht
Dinsdag 7 augustus 2019

VOEL DE IMPACT VAN OORLOG IN “THE GAME”

 

ARNHEM – Twee bioscoopzalen van Pathé Arnhem worden op 30 en 31 augustus 2019 omgetoverd tot game rooms.  Twee teams van 20 gamers spelen in verschillende sessies van twee uur tegen elkaar in de strategische War Game “Post Scriptum – the Bloody 7th” in het event ‘The Game’, georganiseerd door Bridge to Liberation. De Franse game ontwikkelaars van Post Scriptum hebben in hun online game een historisch nauwkeurig virtuele wereld gecreëerd van het gebied waar Operation Market Garden zich afspeelde (1944). De gamers duiken tijdens ‘The Game’ met elkaar in de Slag om Arnhem, een belangrijk onderdeel uit die overkoepelende operatie.  

Milan Knol

Gamer en influencer Milan Knol heeft in samenwerking met Gelderland Herdenkt al een vlog gemaakt over de beleving van onze vrijheid; deze is niet vanzelfsprekend is (>>> Bekijk de vlog hier). Milan gaat met het spelen van “The Game” nog een stapje verder en beleeft met meerdere gamers in Pathé Arnhem wat de impact van oorlog is. De spanning, niet wetende wie er link of rechts staat, wie te vertrouwen is en het realiseren van de verliezen die het met zich mee brengt. Samenwerking en communicatie zijn de sleutel. Elke sessie wordt ingeleid door een Battlefield Guide die de gamers uitgebreid en inhoudelijk brieft over de Battle toen en de impact nu.

Learning by gaming 

Nog nooit eerder is Learning by Gaming zo op maat voor de doelgroep aangeboden. Nu, 75 jaar na de Slag om Arnhem, is ‘The Game’ een bijzondere manier om de doelgroep 16 t/m 24 te betrekken. Bridge to Liberation werkt in ‘The Game’ samen met Gelderland Herdenkt (provincie GLD), Milan Knol, ‘Post Scriptum- the Bloody 7th’ (een game van Peroscope Games) en Pathé Arnhem. ‘The Game’ past fantastisch binnen het programma van de Airborne Region waarin Herdenken, Beseffen en Beleven centraal staat.

Meedoen

Gamers (16+) met enige game-ervaring spelen voor maar €5,- mee in één van de 6 sessies op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Ook Gamecrowd is welkom. Voor maar €3,- kunnen zij een sessie naar keuze bijwonen, kijkend naar de Gamers in de twee zalen. Tickets zijn hier te koop: https://bridgetoliberation.nl/the-game/

Over Bridge to Liberation

Voor de zesde maal wordt op 20 september 2019 de historische grond rond de Arnhemse John Frostbrug omgetoverd tot de plek waar 8 tot 100 jarigen op een unieke manier samen stil staan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. In een experience met muziek, special effects, film en dans die de bezoeker op spectaculaire wijze meeneemt in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Onder andere André Hazes, Romy Montero, Alain Clark en het Poolse Tre Voci vertalen de emoties van het verhaal over met hun muziek.

>>> Bekijk hier de trailer van Bridge to Liberation 2019

__________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, het downloaden van de perskit (beeldmateriaal, logo’s) en het programma zie >>> bridgetoliberation.nl/perskit 

Stichting Bridge to Liberation
Eva Agterberg | eva@bridgetoliberation.nl  | +31 6 148 66 067
Marieke van Kessel | marieke@bridgetoliberation.nl | +31 6 20 47 54 68

Volg ons op Social Media:
FacebookInstagramTwitter; LinkedIn; YouTube