Image module

Informatie en

veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen gesorteerd op verschillende onderwerpen. Over Bridge to Liberation -screen experience- en de officiële Airborne herdenking.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur ons dan je vraag via het contactformulier!

Image module

Informatie en

veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen gesorteerd op verschillende onderwerpen. Over Bridge to Liberation -screen experience- en de officiële Airborne herdenking.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur ons dan je vraag via het contactformulier!

Slag om Arnhem

Lees hier meer over de Slag om Arnhem.

We herdenken op 20 september met de herdenking in aanwezigheid van de veteranen en Bridge to Liberation en op 24 september tijdens de evacuatieherdenking met elkaar de offers die in Arnhem zijn gebracht voor de vrijheid in Nederland en Europa. We herdenken de Slag die de stad totaal verwoestte, de slachtoffers die vielen onder militairen en inwoners en de grootscheepse evacuatie.

De Airborne Region is een initiatief van de vier Airborne Gemeenten; Arnhem, Renkum, Ede en Overbetuwe. We herdenken, beseffen en beleven samen en vertellen het gezamenlijke verhaal van de SLag om Arnhem. Het gaat over de gebeurtenissen uit september 1944, maar ook over de impact die de geschiedenis vandaag de dag nog heeft.

De Airborne Region biedt een bijzonder uitgebreid en gevarieerd programma. Kijk op www.airborne-region.nl voor het programma en meer informatie.

Herdenkingsavond in Arnhem

De herdenkingsavond is op vrijdag 18 september 2020.

Het gehele programma wordt eind augustus bekend gemaakt. Uiteraard kijken we om 20.30 uur naar Bridge to Liberation -screen experience-.

Eind augustus/begin september zal er meer informatie beschikbaar zijn.

Bridge to Liberation

In 2022 beleef je Bridge to Liberation weer aan de voet van de historische John Frostbrug. Je ontmoet mensen uit de Airborne Regio die de impact van oorlog doorgeven met hun persoonlijke verhalen. Met de kennis van nu kijken we terug naar het verleden om zelf de waarde van vrijheid te kunnen bepalen.

Om vooruit te kijken moet je terugkijken. In die spiegel kijken; zien wie je bent. Welke echo’s van de impact van oorlog horen we en hoe kunnen we die een plek geven in ons dagelijks leven, nu en in de toekomst?

Special effects, optredens van bekende artiesten en dansers maken er weer een verrassende experience van!

Bridge to Liberation begint om 20.30 uur. Je kunt Bridge to Liberation live bezoeken op de Rijnkade in Arnhem of kijken op TV of livestream.

Bridge to Liberation is gratis toegankelijk. Kom op tijd want vol is vol!

Kijken naar de uitzending is natuurlijk ook gratis!

Je kunt Bridge to Liberation het beste ervaren aan de Rijnkade aan de voet van de John Frostbrug, op TV of via livestream.

We faciliteren geen publieksgebied aan de Zuidzijde van de brug (Stadsblokken).

Winfried Baijens neemt ons mee in een avond vol ontmoetingen met mensen die de impact van oorlog met zich mee dragen en hun waarde van vrijheid delen. Dit jaar met muziek van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders, Phion -Orkest van Gelderland en Overijssel- en dans van Introdans. Samen geven zij kleur aan de emoties die gedeeld worden.

Kijken naar Bridge to Liberation -screen experience-

Je kijkt naar Bridge to Liberation -screen experience- op telvisie of een ander apparaat (mobiele telefoon, tablet, laptop, computer).

Televisie: Bridge to Liberation wordt uitgezonden op Omroep Gelderland. Kijk hier op welke kanalen je Omroep Gelderland kunt vinden: https://www.omroepgelderland.nl/kanaalwijzer

Ander apparaat: Bridge to Liberation wordt ook uitgezonden via een Livestream. De livestream vind je op deze website of op de website van Omroep Gelderland. De definitieve links vind je hier in september.

Omroep Gelderland kan vanuit heel Nederland worden bekeken op alle televisies die aangesloten zijn  op Digitale TV, zoals onder andere Ziggo, KPN en UPC. Kijk voor een overzicht van alle kanalen op deze webpagina:   https://www.omroepgelderland.nl/kanaalwijzer

Je kunt de Livestream bekijken op deze website, via de website van Omroep Gelderland en via de social media kanalen. Zodra de exacte links bekend zijn worden ze hier geplaatst.