Search
Close this search box.

Organisatie

In 2014 nam de gemeente Arnhem het initiatief voor een vernieuwende publieksherdenking van de Slag om Arnhem. Dit resulteerde in de Bridge to Liberation Experience, een multimediaal event bij de John Frostbrug. Een nieuwe toon van gedenken werd gezet: met een enorm groot bereik en veel herkenning bij brede lagen in de samenleving. Het succes van de events leidde tot de oprichting van de stichting Bridge to Liberation, die vanaf 2015 verantwoordelijk is voor de Experience. Stichting Bridge to Liberation heeft naast een dagelijks uitvoerend team een veelzijdig en professioneel onbezoldigd bestuur. Bestuursleden met verschillende capaciteiten bepalen samen het beleid en dragen bij aan de kwaliteit van de producten van de stichting. De bestuurders hebben allen afgezien van onkostenvergoedingen. Het team werk geheel op inhuur volgens opdracht waarvoor overeenkomsten worden gesloten.

team

Marieke van Kessel
Zakelijke leiding en producent
Alvin Williams
Artistieke leiding en regisseur
Renske de Haan
Content en Communicatie
Sandra Bulter
Productie
Chee-Fan Lee
Ambtelijk adviseur

bestuur

Bart van Meer
Voorzitter
Bart Wisse
Penningmeester
Esma Kuyurcak
Secretaris
Rob Arts
Bestuurslid
Robert Wittenberg
Bestuurslid

wat we doen

Stichting Bridge to Liberation heeft zichzelf ten doel gesteld om op een nieuwe manier, met een breed publiek, stil te staan bij de impact van de Slag om Arnhem. Daaruit lering trekken en lessen vertalen naar nu en de toekomst, vergroot de relevantie van de impact van oorlog en de waarde van vrijheid voor komende generaties.

Van 2022-2025 zullen wij onze missie verder laten doorklinken door de historische internationale relevantie van de Slag om Arnhem, als onderdeel van Operation Market Garden (1944), te delen. Samen met onze opdrachtgever gemeente Arnhem, partners uit de Airborne Region en (inter)nationale musea en herdenkingsorganisaties geven we de thema’s vorm.

BRIDGE TO
LIBERATION

Jaarlijks organiseren we het gratis multimediale publieksprogramma, Bridge to Liberation, waar iedereen zich welkom voelt, doorgeven van herinneringen centraal staat en waar educatie en participatie uit voortvloeien.
Iedere doelgroep benaderen we op eigen intrigerende wijzen. Met originele interactieve sideprojecten gericht op het overbrengen van de impact van oorlog en de waarde van vrijheid weten we iedereen te betrekken.

EDUCATIE EN
PARTICIPATIE

HET IS BELANGRIJK DAT WE DIT DOEN

Nieuwe generaties brengen andere behoeftes met zich mee. Door het steeds verder af te komen staan van WO2 is het van belang om herdenken een andere vorm en doel te geven naast herinneren, eren en troost bieden. Binnen het nieuwe herdenken blijven verhalen van toen belangrijk, voor nu en in de toekomst. Deze herinneringen laten zien dat bepaalde dilemma’s van alle tijden zijn. Bridge to Liberation bedient een breed publiek binnen onze moderne samenleving.

heb je een vraag

Stel je vraag of deel je idee via dit contactformulier.
Je kunt je via het formulier ook aanmelden als vrijwilliger.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Als je wil, dan kun je hier een bestand uploaden dat je wil meesturen bij je bericht.

hier kun je ons vinden

persvragen

Voor persvragen kun je contact opnemen met:

info@bridgetoliberation.nl

+31  6 20 47 54 69

Kijk op 20 september vanaf 20:30 mee via de livestream naar Bridge to Liberation 2024. Schrijf je vrijblijvend in en kijk mee op je beeldscherm naar het drijvend podium waar de artiesten Karsu, SEF, Jaap Reesema, Thomas Oliemans hun betoverende optredens brengen samen met Phion, orkest van Gelderland en Overijssel