Search
Close this search box.

Karsu

Karsu begon op haar veertiende met optredens in het Turkse restaurant van haar vader in Amsterdam. Haar doorbraak kwam op 17-jarige leeftijd met een optreden in Carnegie Hall, New York. Ze heeft sindsdien opgetreden in meer dan twintig landen en verschillende prestigieuze zalen.

Haar muziekstijl combineert klassiek, jazz, pop en Turkse invloeden. Ze bracht meerdere albums uit, waaronder ‘Confession’ (2012) en ‘Colors’ (2015), en won in 2016 de Edison Publiekprijs. In 2021 scoorde ze een nummer 1 hit in Turkije met de single ‘Sonunda’ en kreeg haar eigen kookprogramma op 24Kitchen.

In februari 2022 hervatte ze haar clubtour door Nederland en trad op in een uitverkocht Paradiso. Op 5 mei 2024 presenteerde Karsu met Frits Spits het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam, waar ze zelf ook optrad.

BEKIJK DE ANDERE ARTIESTEN

Kijk op 20 september vanaf 20:30 mee via de livestream naar Bridge to Liberation 2024. Schrijf je vrijblijvend in en kijk mee op je beeldscherm naar het drijvend podium waar de artiesten Karsu, SEF, Jaap Reesema, Thomas Oliemans hun betoverende optredens brengen samen met Phion, orkest van Gelderland en Overijssel