Image module

Art Rooijakkers

Presentator en programmamaker Art Rooijakkers, opgeleid als journalist, startte zijn tv-carrière als de jongste verslaggever ooit bij actualiteitenrubriek NOVA. Hij werkte voor de Amsterdamse tv-zender AT5 en Net5. Na zijn overwinning van Wie is de Mol? ging hij aan de slag als presentator bij de AVRO en presenteerde Wie is de Mol? zeven jaar lang. In 2013 won hij met het programma de Gouden Televizier-Ring. Art is verschillende keren genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster en maakte bij AVROTROS programma’s als Het Beste Brein van Nederland en Helden van de Wildernis.

In 2018 stapte Art over naar RTL, waar hij onder andere het reportageprogramma Iedereen had het erover en het personality programma Rooijakkers over de Vloer presenteert. Art voelt zich prettig bij de combinatie entertainment en journalistiek. Hij presenteert met evenveel plezier bij BNR Nieuwsradio als het RTL4-programma Praat Nederlands Met Me.

Met zijn productiemaatschappij Zuiderzon Media maakte hij documentaires over Bruce Springsteen en Van Dik Hout en natuurprogramma’s als Reptielengek!

In Het Parool schreef hij vanaf voorjaar 2019 een jaar lang een wekelijkse column over de toekomst van zijn tweelingdochters, genaamd De Eeuw van mijn Dochters. Onder diezelfde naam maakt hij een radioprogramma bij BNR Nieuwsradio en podcast én brengt hij in het najaar van 2020 een boek uit.

Art zet zich al jaren in als ambassadeur van Stichting Vluchteling en nam meermaals deel aan de Nacht van de Vluchteling, een jaarlijkse sponsorloop die aandacht en geld inzamelt voor vluchtelingen in crisisgebieden. Art bezocht de afgelopen jaren zelf ook een flink aantal van deze crisisgebieden, zoals onder andere Irak, Nigeria en Colombia. Verder zet Art zich ook in als ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds.

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}