Search
Close this search box.

Francis Broekhuijsen

Francis Broekhuijsen vervult een belangrijke rol in Bridge to Liberation -screen experience-. Hij zal ons mee terug nemen in de geschiedenis. Laat je op 18 september meevoeren door zijn indringende stemgeluid.

Francis is een graag gezien presentator en programmamaker op diverse culturele podia. Hij studeerde in 1996 af als acteur aan de Toneelschool Amsterdam, werkte bij verschillende theatergezelschappen en maakte deel uit van het vaste ensemble van het Nationale Toneel. Hij is nu dagelijks te horen op de Soul, Funk en Jazz Zender Sublime met zijn ochtendshow Sublime Sunrise.

VEELZIJDIG MAN

Na jaren van acteren legt hij zich toe op zijn talent voor taal, muziek en (nieuwe) media. Hij was presentator bij AT5, hoofdredacteur van Cultuurpodium.nl, en radiomaker bij Red Bull Music Academy Radio en bij de KRO op NPO Radio 1. Hij spreekt audioboeken in waarbij hij met het voorlezen van Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer op de longlist stond van de Hebban Beste Luisterboek Award 2019 en op de shortlist voor de Storytel Award 2019 voor het beste Luisterboek.

Hij is nu dagelijks te horen op de Soul, Funk en Jazz Zender Sublime met zijn ochtendshow Sublime Sunrise. Daarnaast is hij verbonden aan het Winternachten festival als redacteur, programmamaker en presentator. In 2014 werd hij als media persoonlijkheid gekozen in de Kleurrijke Top 100.

BEKIJK DE ANDERE ARTIESTEN