Search
Close this search box.

airborne

Zoek en kijk mee naar het Airborne ❤️

Francis Broekhuijsen schitterde vorig jaar in onze show ✨ Dit jaar gaat hij in een 10-delige vlogserie met ons op zoek naar het Airbone ❤️. Want wat is dat Airborne hart eigenlijk? Waarom voelen we een diepe connectie met die geschiedenis? Wat betekent vrijheid?

Samen met de Arteffects Academy spreekt Francis jong en oud op straat aan, krijg je een kijkje achter de schermen en ontmoet je de mensen van Bridge to Liberation 2021.

Kijk je mee?

aflevering 1:
Thea Bouwhuis

Thea Bouwhuis (90) is ooggetuige van de slag om Arnhem en beleefde de daaropvolgende evacuatie en wederopbouw. Thea is vaste ooggetuige in het in het Airborne Museum waar ze haar verhalen deelt met de volgende generaties. Francis hoort wat ze allemaal als kind heeft gezien, heeft moeten achterlaten en daarna weer heeft opgebouwd.

aflevering 2:
THEO JANSSEN

Een over de top Arnhemse vlogaflevering waarin Francis Theo Janssen ontmoet op heilige voetbalgrond: Het Gelredome. Theo is Arnhemmer in hart en nieren, heeft jaren bij Vitesse gespeeld, maakte een uitstapje naar Nederlandse clubs als FC Twente en Ajax en toen een Europese carrière lonkte, bleef hij hier, want weggaan uit Arnhem is geen optie.

Benieuwd naar het Airborne ❤️ van Theo Jansen?

aflevering 3:
DE NIEUWE GENERATIE

Misschien verrast deze vlog jou ook. Francis spreekt met een groep leerlingen van het Rijn IJssel en als je aan jongeren tussen de 16 en 21 jaar denkt, denk je misschien niet direct dat de Tweede Wereldoorlog impact op ze maakt. Maar dat liep toch heel anders…

De studenten deelde prachtige persoonlijke verhalen over de impact van oorlog en wat vrijheid voor hen betekent. Ook in deze generatie klopt een echt Airborne ❤️.

aflevering 4:
AIRBORNE DIEHARD

In deze aflevering, een gesprek met Airborne-expert én veteraan Thijs van der Laan. Door zijn persoonlijke ervaring en kennis van de geschiedenis weet hij onophoudelijk te vertellen over de impact van oorlog. Behalve de verhalen uit de geschiedenis, weten zijn persoonlijke verhalen over zijn uitzendingen veel mensen diep te raken. Daarom deelt hij geregeld deze verhalen met de nieuwe generatie, opdat we het nooit mogen vergeten.

aflevering 5:
PHION

Vanaf de allereerste editie in 2013 werken we samen met Phion -Orkest van Gelderland en Overijssel- en wat een genot is dat. Ieder jaar openen zij met de 5e symfonie van Beethoven en begeleiden ze de verschillende artiesten. Ook voor de muzikanten is het bijzonder om ieder jaar weer in een nieuwe muziekstroom te duiken. Ben je nieuwsgierig hoe een repetitie van Phion er uit ziet of wie er nu eigenlijk die prachtige muziek maakt?  Kijk en luister mee met Francis en ontdek het Airborne ❤️ van de muzikanten.

aflevering 6:
INTRODANS

Een echt Arnhems dansgezelschap met internationale allure is Introdans. Wat zijn wij trots dat we al jaren met hen samenwerken. Francis gaat op een warme voorjaarsdag bij de repetities kijken en geniet van, na een lange tijd geen voorstellingen te hebben gezien, van de intensiteit van de dans en dansers. Neem met Francis een kijkje bij een repetitie en beleef hoe zij vrijheid in hun ❤️ dragen.

aflevering 7:
DENNIS KROON

Dennis Kroon is een van de artiesten van Bridge to Liberation én hij is ook veteraan. Francis bezoekt deze Falcon Warrior bij zijn oude thuis, namelijk de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Ze spreken over kameraadschap over het humane werk van defensie en wat volgens Dennis het Airborne ❤️ is.

aflevering 8:
HANNAH

Francis gaat in gesprek met de 10 jarige Hannah. Als Kindercorrespondent van het vfonds gaat ze in gesprek met ooggetuige Thea Bouwhuis. Hoe is het als ambassadeur van haar generatie om deze gesprekken te voeren? Welke impact hebben de verhalen op haar en hoe zit het met haar eigen Airborne ❤️?  Kijk hier en kom meer te weten over de Arnhemse Hannah.

aflevering 9:
HET AIRBORNE ❤️ VAN ARNHEM

Francis gaat in deze aflevering de stad in en vraagt winkelend publiek, waaronder een aantal echte Arnhemmers waar dat Airborne ❤️ vandaan komt. Wat de septembermaand voor hen betekent en hoe ze de verhalen van de oorlog beleven. Kijk mee naar het kloppend Airbone ❤️ van de stad.

aflevering 10:
BEHIND THE SCENES

In de laatste vlog neemt Francis je mee achter de schermen van Bridge to Liberation. Hij spreekt met de mensen van Arteffects die hun hart en ziel steken in de films die je tijdens de show ziet. Ook ontmoet je de producente van Bridge to Liberation en kom je allemaal leuke details te weten van de aankomende show.