Search
Close this search box.

Ruben Hein

Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Vanaf de release van zijn eerste single ‘Elephants’ in 2010 ontstond er een stroomversnelling in Ruben zijn carrière met hoge radionoteringen, vele festival shows, uitverkochte theatershows en samenwerkingen met onder andere Het Metropole Orkest, Oleta Adams en FINK. Door zijn deelname aan tv programma’s als Linda’s Zomerweek en Wie Is De Mol raakte Ruben bekend bij een breder publiek.

Op 17 september schittert Ruben Hein op het podium van Bridge to Liberation. Hij gaat met zijn warme bijzondere stem kleur geven aan de emotie van de verhalen.INSPIRATIE“Als kind en tiener was muziek een onuitputtelijke bron van inspiratie, energie en ontdekkingen. In alle onwetendheid reageerde ik puur instinctief op de muziek die ik hoorde. Ik vond het gaaf of niet. Dat gevoel raakte ik, naarmate ik ouder werd, kwijt. Je leert meer, je verbaasd je minder, je ontwikkelt jezelf. Maar ik miste dat gevoel heel erg, ik wilde dat weer terug vinden. En hoe simpel het ook klinkt, dat moest ik doen door terug te gaan naar mijn basis, hoe ik zelf als kind begon: zingend achter een piano, alleen, zonder notie van kennis of meningen.” EEN NIEUW ALBUMVoor zijn nieuwste plaat verbindt Ruben zijn liefde voor muziek en natuur. Dit heeft hij gedaan door aan boord van een expeditieschip een mini-studio te bouwen en drie weken lang langs Antarctica te varen. De indrukken die hij overdag waarnam vertaalde hij ‘s avonds tot muzikale composities en songteksten.

Met de komende plaat zal Ruben zijn muziek niet binnen een bestaand hokje plaatsen maar eerder middenin de genres positioneren. Zijn muziekstijl bevindt zich op de snijvlakken van genres als: pop, soul, indie, jazz, rock en singer songwriter.

Eind augustus komt de eerste single van Ruben zijn nieuwe album uit. De single ‘Guard Down’ is dan te beluisteren op alle streaming platformen.

BEKIJK DE ANDERE ARTIESTEN