Search
Close this search box.

Vinchenzo

Vinchenzo brengt, samen met de andere artiesten, met zijn prachtige stem het gevoel van het verhaal in Bridge to Liberation -screen experience- over. Het thema “VRIJ” spreekt hem erg aan. Door mee te doen hoop hij dat hij Nederlanders bewust kan maken dat vrij zijn én vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Vinchenzo Tahapary is opgegroeid in Tiel. De 20-jarige zanger is bekend geworden door het programma “The Voice Of Holland” . Vinchenzo komt uit een zeer muzikale familie en het duurt hierdoor niet lang, totdat hij zelf in de muziekwereld belandt. Op 8-jarige leeftijd treedt Vinchenzo voor het eerst op. Samen met zijn vader draagt hij het nummer ‘Father & Friend’ van Alain Clark. Op 10-jarige leeftijd geeft Vinchenzo zich op voor het RTL-4 programma “My Name Is Michael” maakt hier een sterke indruk en eindigt bij de laatste 10 kandidaten. Hierdoor wordt Vinchenzo geselecteerd voor een rol in de musical ‘Flipje’ dat wordt georganiseerd door zestien basisscholen in zijn woonplaats. Hij krijgt de rol van Michael Jackson toegekend en treedt hierdoor een week lang twee keer per dag op.

In 2012 deed hij mee aan The Voice Kids, waar hij het schopte tot aan de sing-offs. In 2016 deed hij als 16-jarige mee aan de ‘volwassen’ editie van The Voice of Holland (Seizoen 7), waar hij tot de finale kwam en derde werd.

Afgelopen seizoen was Vinchenzo samen met Nochtli Peralta Sanchez te bewonderen in het dans programma Dance Dance Dance op SBS6.

Gevraagd naar zijn ambities, is Vinchenzo bescheiden maar beslist. Alles is voor hem meegenomen, maar als je diep in zijn hart kijkt, wil hij toch ook de grootste artiest worden. Met invloeden als Michael Jackson, Bruno Mars, Justin Timberlake en Chris Brown is het geen wonder dat ook hij een triple threat wil zijn: zingen, dansen én songs schrijven, dat is het plan.

“Een complete act met toegankelijke muziek, goede zang en ook dans, dát wil ik naar Nederland brengen. Die internationale sparkle heb je hier niet echt. Ik wil een artiest worden die met vuurwerk opkomt en met acht dansers een hele show neerzet. Een echte popster. En als de kans zich voordoet heb ik wel de ambitie om de grootste van heel Nederland te worden, ja. Ik doe gewoon mijn best; als het gebeurt, gebeurt het.”

Zijn eerste EP is afgelopen jaar uitgekomen en kun je hier checken.

BEKIJK DE ANDERE ARTIESTEN