Search
Close this search box.

Winfried Baijens

Winfried Baijens werkte na zijn journalistieke opleiding aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg vier jaar voor NOVA. Met Hein Hansen maakte hij in mei 2001 een interview met Khalil El Moumni waarin deze geruchtmakende uitspraken over homoseksualiteit deed. Van 2003 tot 2007 was hij verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal. Daarna presenteerde hij een jaar, afwisselend met Margriet Wesselink, het NOS Journaal op 3. Soms trad hij ook op als verslaggever van dit programma. Later was hij iedere maandag tot en met donderdag te horen op de publieke radiozender NPO Radio 6, tussen 19.00 en 22.00 uur met zijn programma Winfrieds Woonkamer. Ook presenteerde hij op dinsdag en vrijdag, meestal samen met Willemijn Veenhoven, het nieuwsprogramma BNN Today op NPO Radio 1. Sinds 2006 werkte hij tevens af en toe voor NOS Evenementen.

Winfried neemt ons op 16 september mee in een avond vol ontmoetingen met mensen die de impact van oorlog met zich mee dragen en hun waarde van vrijheid delen.

In november 2016 trad hij in dienst als presentator bij het NOS Journaal en als invaller en vaste presentator op zaterdag van het NOS Radio 1 Journaal. In 2019 verving hij een paar maanden Rob Trip als vaste presentator van het Achtuurjournaal en tijdens het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen, vanwege ziekte van Trip. Later in 2019 startte Baijens met de serie Achter de headlines op het YouTube-kanaal van de NOS.

Onderscheidingen
Baijens kreeg een onderscheiding voor tv-talent, de Gouden Tape van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en won de Cinekid-publieksprijs voor het Jeugdjournaal Jaaroverzicht van 2003. In december 2006 stond Baijens op de derde plaats in de Expreszo 100 (uitgebracht door homojongerenblad Expreszo), de lijst met de 100 bekende Nederlanders en Vlamingen die op een positieve manier hun ‘homo-zijn’ uitdragen.

BEKIJK DE ANDERE ARTIESTEN